Dagindeling

Structuur en duidelijkheid zijn voorwaarden voor kinderen om zich lekker in hun vel te voelen.

Hieraan komen we tegemoet door te werken met een vast rooster voor groepsleiding en een vaste dagindeling, waarin vrij spelen, groepsactiviteiten, individuele bezigheden, het eten en drinken en slapen hun eigen (vaste) plaats hebben.

Wij geven u een indruk van wat u kind doet op een dag:

Tijdstip Activiteit
07.30 t/m 09.30 uur: Op dit moment is er een inloop van kinderen die door hun ouders worden gebracht  en doen overdracht aan de groepsleiding. De kinderen mogen dan aan tafel puzzelen, boekjes lezen en rustig vrij spelen.
09.30 t/m 10.00 uur: Voor ons is de tijd om aan tafel te gaan. Er wordt dan gezamenlijk gezongen uit onze liedjes map, die de kinderen zelf mogen uitzoeken. Na het zingen gaan wij fruit, ontbijtkoek eten en diksap drinken.
10.00 t/m 10.15 De kinderen worden verschoond en de kinderen die zindelijk zijn gaan naar het toilet.
10.15 t/m 11.15 uur: Op dit moment mogen de kinderen uit de verschillende speelhoeken kiezen (bouwhoek), (huishoek), (poppenhuishoek), (winkeltje) en (leeshoek) anders spelen wij even buiten.
11.15 t/m 11.30 uur: Gezamenlijk opruimen, handjes wassen en aan tafel zitten voor de lunch.
11.30 t/m 12.15 uur: Gezamenlijk broodjes eten met een beker melk (de kinderen krijgen één keer per week pannenkoeken of croissantjes).
12.15 t/m 12.30 uur: Handen wassen. De kinderen verschonen en die zindelijk zijn gaan naar het toilet
12.30 t/m 12.45 uur: De kinderen die moeten slapen, gaan naar bed. Als de kinderen in bed liggen wordt voorgelezen en de kinderen die wakker blijven mogen kiezen om tv te kijken, boekjes lezen of rustig aan tafel een activiteit te doen met een van de groepsleiding.
13.00 t/m 15.00 uur: De meeste kinderen slapen.
15.00 t/m 15.30 De kinderen worden verschoond en de kinderen die zindelijk zijn gaan naar het toilet worden aangekleed.
15.30 t/m 16.00 Gaan ze aan tafel om gezamenlijk fruit, crackers te eten en water te drinken
16.00 t/m 18.00 uur: De kinderen worden onder tussen opgehaald. Voor de kinderen die er nog zijn, worden verschillende groepsactiviteiten gedaan of gaan ze naar buiten.
17.00 t/m 18.00 uur: Wordt er een kan water en verse groenten (wortels, komkers en tomaten) op tafel gezet voor de kinderen die nog iets lusten.
18.00 uur: Beginnen de leidsters vast met het opruimen van de groep.
18.30 uur: Iedereen is opgehaald!

Bij baby’s kunnen de ouders het ritme van thuis aangeven. De baby zal dan zijn/ haar eigen slaap-en voedingsschema aanhouden. Verder zal het bij de baby’s voornamelijk de verzorgende kant zijn. Grotendeels van de tijd  zal er lekker geknuffeld worden, en zullen de baby’s proberen om zoveel als mogelijk alle knutselwerkjes mee te maken.

Vaste verschoon/ en toilet tijden:

  • 10.00 uur
  • 12.30 uur
  • 15.00 uur
  • 16.30 uur

Op deze tijden worden alle kinderen verschoond en als het nodig is ook tussendoor. De luiers van de kinderen worden ook gecontroleerd bij het weg gaan en ook haar gekamd. Voor de kinderen die al zelf naar de toilet gaan worden deze tijden ook door ons aangeboden om even te gaan plassen. Maar meestal geven ze het zelf aan als zij naar het toilet moeten gaan.