Voeding

Het voedingsbeleid van Calimero’s Nest is onder de loep genomen door voedingsdeskundigen van Zorgbalans. Hieronder kunt u lezen welke voedingsmiddelen we op Calimero’s Nest aanbieden.

Zuigelingenvoeding

Calimero’s Nest biedt Friso en Nutrilon aan. We bieden geen zuigelingenvoeding aan die specifiek is voor zuigelingen met problemen als allergieën of spugen.
Spenen en flessen van kinderen tot 6 maanden dienen dagelijks uitgekookt te worden. Wanneer ze gebruikt worden door oudere kinderen is afwassen in de vaatwasser voldoende.

Drinken

Voldoende drinken is een wezenlijk onderdeel van een gezonde voeding en het is daarom belangrijk om goed alert te zijn op een goede verhouding tussen drinken en vast voedsel.
Het drinken dat tussendoor aangeboden wordt is water. Tijdens de maaltijden krijgen de kinderen zuivel, thee of vruchtensap. ’s Middags bieden we ook limonade aan.

Brood en broodbeleg
Ook voor de kinderen die net brood mogen eten is fijn volkorenbrood een prima optie.
Voor het besmeren van het brood is margarine het beste. Ons broodbeleg bestaat uit: appelstroop, kaas, jam, vruchtenhagel en smeerkaas. Op Calimero’s Nest worden elke dag 6 soorten beleg aangeboden, 3x hartig en 3x zoet. Op de verschillende dagen kan gevarieerd worden met de combinaties van soorten beleg.

Tussendoortjes
Geschikte tussendoortjes zijn: fruit, soepstengel, kinderbiscuit (liga, sultana), volkoren biscuit, plakje ontbijtkoek, lange vinger, doosje rozijnen, gedroogde abrikozen, stukje komkommer, gele paprika, radijs, wortel of fruit.
Op Calimero’s Nest hebben we een variatie van bovengenoemde tussendoortjes in huis.
Standaard hebben we fruit- en een crackermoment; het is aan te raden deze niet te combineren in verband met de hoeveelheid eten die de kinderen dan binnenkrijgen. Dus of een koekje/cracker of fruit.

Traktaties
Traktaties horen bij kinderen!. Een goede traktatie voldoet aan de volgende eisen: ze moet niet te lang in de mond blijven (kleven), liefst niet te zuur, maar ook niet te groot, te vet of te zout zijn. Zo help je tandbederf en overgewicht te voorkomen. Een eventuele traktatie vervangt het tussendoortje, zodat kinderen niet teveel eten aangeboden krijgen.